• 1 Temmuz 2013 15:14

Elye'de Diyabeti Görüştük

Dernek başkanı Caner Arca: “ Eğer aletin gösterdiği sonucu sorgulamazsanız, sonuç neden iyi ya da kötü çıktı diye sormaz nedenini araştırmazsanız, elinizi boşuna delip kanınızı akıtmayın.”

28 Haziran Cuma günü Elye’de (Doğancı) Diyabet Derneği ile Doğancı Köy Kalkındırma Geliştirme Birliği (DOKAB) ile ortak gerçekleştirilen eğitim ve örgütlenme amaçlı ekinlikte Diyabet Derneği başkanı Caner Arca diyabetle ilgili bilgiler verdi. Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Oymacı ve Mustafa Türk ile dernek sekreteri Ayşen Şensoy’la gittikleri etkinlikte Güzelyurt Bölgesinden Fatma Aybar ve Handan Bilgehan Mert de katıldılar.
    Elye ….. derneğinin işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte katılımcıların kan şekerlerine de bakıldı.
    Kan şekeri ölçümünün önemine de dikkat çeken sürekli kontrollerin yapılması gerektiğini vurgulayan Arca, “Eğer aletin gösterdiği sonucu sorgulamazsanız, sonuç neden iyi, ya da kötü çıktı diye sormaz nedenini araştırmazsanız, elinizi boşuna delip kanınızı akıtmayın” diye konuştu.