• 14 Ekim 2013 09:38

Diyabet Derneği Eğitim Bakanını Ziyaret Etti

Yeni Projenin sunulduğu ziyarette Dernek Başkanı Arca açıkladı: “2012 yılında ilkokullarda 3024 öğrenciye ve 761 öğretmene ulaşıldı. 19,500 ilkokul öğrencisine içinde diyabete dikkat çeken ve sağlıklı beslenme bilgileri olan defterler dağıtıldı”.

2 Ekim 2013 Çarşamba günü Diyabet Derneği başkanı Caner Arca, Eğitim Sekreteri Ali Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyesi Yıldan Oymacı, Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret ettiler. Nezaket ziyaretinde dernek yetkilileri Arabacıoğlu nezdinde Eğitim Bakanlığı mensublarına, okul müdür ve öğretmenleri ile çalışanlarına teşekkür ettiler.
    Diyabet Önlenebilir kampanyası kapsamında geliştirilen “Her Çocuğa Bir Defter” projesi çerçevesinde ilkokullarda dağıtılan ve sağlıklı beslenme ile ilgili bilgiler içeren defterlerin basımında yardımcı olan Eğitim Bakanlığına işbirliği yapmalarından ötürü çok mutlu olduklarını belirten dernek başkanı Arca; “2012 yılında bu güne dek 761 öğretmene ve 3024 öğrenciye ulaştık, doğru beslenme ve diyabet hakkında bilgiler verdik,” dedi.
    Bu projenin devamı olarak 2013 sonbahar dönemininde ilkokullarda, şimdiye kadar uygulanan projeye ek olarak 10 ilkokulda daha 17 toplantı yapıp 1262 öğrenciye daha ulaşmayı amaçladıkları projeyi Eğitim Bakanı Sayın Dr. Arabacıoğlu’nun bilgi ve onayına sundular.