• 11 Ekim 2013 09:33

Lefkoşa Sohbet Toplantısı Yapıldı

Diyabet Derneği’nin Lefkoşa’da her ay düzenlediği sohbet toplantıları bundan böyle her ayın ilk Salı günü yapılacak.
    9 Ekim 2013 Salı günü Lefkoşa’da Dernek Salonunda gerçekleştirilen sohbet toplantısının bu ayki konuğu Dr. Hasan Sav oldu. “Nasıl Diyabet Olunur” konulu sunumunu 31 kişi izledi.

Dr. Hasan Sav sunumunda diyabetin tanımı, şeker ve insülinin görevleri, diyabet olma risklerini anlattı ve rakamlarla diyabetin dünyada ve Kuzey Kıbrıs’ta yaygınlığı konusunda bilgiler verdi. Yalnız diyabetlilerin değil aslında herkesin risk altında olduğunu söyleyen Dr. Sav, diyabetin özellikle de Tip 2 diyabetin önlenebilir olduğunu vurguladı ve yapılması gerekenin yaşam tarzımızı değiştirerek, sağlıklı ve doğru beslenme ile hareketli bir yaşamı seçmemiz olduğunu belirtti.