• 15 Kasım 2013 09:18

Dünya Diyabet Günü Dolayısıyla Sağlık Bakanını Ziyaret Ettik

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’yi ziyaret eden Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, yapılan çalışmalardan bakanı haberdar ettiler.
    Gülle: “Birçok önemli hastalığın temelinde diyabet var”
    Arca: “Devletin diyabet politikası olması gerekir”

Gülle: “Birçok önemli hastalığın temelinde diyabet var”
    Arca: “Devletin diyabet politikası olması gerekir”
    Sağlık Bakanı’nın dernek Yönetim Kurulu yetkililerini kabulünde konuşan dernek başkanı Caner Arca, dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı ve bu çalışmaların toplumda yarattığı farkındalığın altını çizdi. Diyabetin önemini anlayan insanların bu farkındalıklarının doğru bir bilince dönüştürülmesi ve yaşam biçimi haline gelmesi için, hızla yayılan diyabetle mücadelede kalıcı başarının alınabilmesi için devletin “diyabet politikası” oluşturması gerektiğini söyleyen Arca; “Medyada gelişigüzel programların yapılması insanların doğru bilince ulaşmasını engelliyor” dedi.
    Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle kabulde yaptığı konuşmada diyabetin birçok hastalığın temelinde diyabetin olduğuna dikkat çekerek, diyabet politikası oluşturulması ve insanlara doğru programlarla ulaşılmasının önemli olduğunu belirtti. Diyabet Derneği’nin çalışmalarını takdir ettiklerini belirtti ve dernek yöneticilerine teşekkür etti .