• 27 Mayıs 2013 11:40

Lapta Yürüyüş Etkinliği Gerçekleşti

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Girne Batı Bölgesi Örgütü’nün gerçekleştirdiği; Diyabete ve diyabetin kontrolünde yürüyüşün önemini vurgulamak amacını taşıyan etkinlik 25 Mayıs 2013 tarihinde Lapta Belediyesinin girişimleri ile deniz sahilinde yapılan 1800 metre uzunluğundaki yürüyüş parkurunda gerçekleşti.

Yürüyüş öncesi basına verdiği demeçte dernek başkanı Caner Arca, yürüyüşün ve hareketli yaşamın doğru beslenme ile özellikle Tip 2 diyabetin oluşmamasında çok önemli iki konu olduğunu, bu konyuların diyabetliler için ise diyabetlerini kontrol altında tutabilmeleri ve komplikasyonlarının gelişmesini önleyebilmelerinde önemli olduğunu belirtti.
    Etkinliğin lapta bölgesinde gerçekleştirildiğini, bölgedeki insanların hedeflendiğini söyleyen Arca; “Katılımın bu bölgede derneğimizin bu yönde yaptığı ilk etkinlik olması göz önüne alınırsa iyi bir katılım olduğuna inanıyorum” dedi. Bu etkinliklerin devam etmesi ile uzak olmayan bir zamanda katılımcıların artacağına inandığını belirten Arca, basının gösterdiği ilgiye ve katılarak destek verenlere teşekkür etti.
    Saat 18:00 de toplanan katılımcılar etkinliklerini saat 19:00 da sonlandırdılar.