Derneğimizin Bazı Etkinlikleri

Sosyal içerikli toplantılar, paneller, konferanslar, öğretmen ve öğrencilere yönelik bilgilendirme ve diyabete dikkat çekme çalışmalarımızın yanı sıra;

• Diyabet okulu

• Diyabetin tüm konularının anlatıldığı 15-20 kişilik gruplar halinde, haftada bir gün iki saatlik altı kurs. Kurs sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.
  • Okul paketi

• Okul çağındaki diyabetli çocuk ve gençlerin öğretmenlerine yönelik, özellikle hipoglisemi durumunda neler yapılacağı, diyabetli çocuklara nasıl yaklaşılabileceği, diyabetin belirtileri konularında bilgilerin verildiği 1-2 saatlik anlatımlardır.
  • Sohbet toplantısı

• Her ayın ilk Çarşamba akşamüzeri sağlık ekibinden bir konuğun olduğu sohbet toplantısı herkese açıktır.
  • Diyabetli kartı

• Cankurtaran kart olarak her diyabetlinin yanında taşıması gereken önemli bir kimlik ve bilgi kartı.
  • Ayak bakımı

• Diyabetliler için ayak bakımının önemi büyüktür. Ayak bakımı için randevu, derneğimizden telefonla (223 6115) alınabilir.
  • Diyabetle kaliteli yaşam yaz kampı

• Her yıl yaz aylarında kaynaşmayı, birlikte eğlenip birlikte öğrenmeyi amaçlayan kampımız 5 gece 6 gün sürelidir.
  • Basın yayım işlerimiz

• Üç ayda bir çıkarmaya gayret gösterdiğimiz DİYABET bültenimiz aslında üyelerimizle kurduğumuz bir iletişim ve bilgilendirme aracıdır. Bültenimiz yanında “Şekerli Yaşam” dergimiz, yaptığımız etkinlikleri kitaplaştırdığımız yayımlarımız ve broşürlerimizle diyabete dikkat çekmeye, diyabetle baş edebilme yolunda insanları eğitmeye çalışıyoruz.
  • Diyabet Önlenebilir Kampanyamız

• Son yıllarda hızla yayılan diyabete dikkat çekmek ve yaşam tarzı değişikliği ile yayılma hızının aşağı çekilmesi yönünde geliştirdiğimiz, toplum içinde giderek daha fazla destek gören sosyal bir projedir.

Vizyonumuz

• Kişileri, diyabetin kısıtlamalarından özgür kılmak.
  • Herkese en kaliteli bakım ve bilgiyi sağlamak.
  • Cehalete ve ayrımcılığa son vermek.
  • Diyabete ve örgütlerine uluslararası bir anlayış kazandırmak.
  • Diyabetsiz bir dünya oluşturmak.

Değerlerimiz

• Denetlenebilir olmak.
  • Adil olmak
  • Şövenizmin her türüne karşı olmak