• 21 Temmuz 2014 11:40

Eğitim ve Yaz Kampı Gerçekleşti

Derneğimiz; her yıl üyeleri ve aileleri için düzenlemiş olduğu Kaliteli Yaşam Yaz kamplarına bu yıl ufak bir değişiklikle “Eğitim ve Gezi Kampı” teması ile bir yenisini daha ekledi.

Derneğimiz her yıl üyeleri ve aileleri için düzenlemiş olduğu Kaliteli Yaşam Yaz kamplarına bu yıl ufak bir değişiklikle “Eğitim ve Gezi Kampı” konsepti ile bir yenisini daha ekledi.
    Daha az sayıda katılımla daha kaliteli eğitim verilmesi amaçlanan kampımız 10-17 Temmuz tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti.
    Kampta eğitim, eğlence, gezi ve alışveriş iç içe yaşandı.
    5 yıldızlı otelde konaklayan kafile 3 gün süren eğitimden sonra Antalya’nın güzellikleri ile tanışıp, güzel saatler geçirdiler.

Eğitimler 3 gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 seansta gerçekleşti. Toplam 12 saat eğitimin verildiği kampta, diyabetle ilgili tüm konular tartışıldı.

Eğitimde genel olarak diyabetin tanımı yapılırken, acil durumlarda yapılması gereken bilgiler aktarıldı. Kendi kendini takip ve vücut bakımı, kullanılan diyabet ilaçlarının özellikleri, beslenme ve egzersizin önemi konularında önemli bilgiler verildi.

Eğitimler sonucunda katılımcılar da tecrübelerini, sıkıntılarını ve merak ettikleri konuları dile getirerek, bilgi alışverişinde bulundular.

Eğitimlerin ardından Antalya’nın antik yerleri gezildi. Görülmeden gidilemeyecek doğal güzelliklerden Manavgat Şelalesi ve Dim Mağarası da gezi programında yer aldı.

Katılımcılara alışveriş imkanı da sunulan kampta, rahatça alışveriş yapabilmeleri için Alışveriş Merkezinde serbest zaman geçirmeleri sağlandı.

Kamp sonunda diyabetin hayatımızı engelleyen bir hastalık olmadığını, bilinçli olduğumuz sürece hayatımızın tadına varabileceğimizi bir kez daha gösteren K.T.Diyabet Derneği yetkilileri, katılımcılara belgelerini sunarlarken yine birlikte olma temennilerini ilettiler.

Katılımcılar da kamptan memnun kaldıklarını, organizasyonun iyi yapıldığını ve bu tür organizasyonların devamını dile getirdiler.