• 12 Kasım 2014 08:52

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Ziyaretleri

Diyabet Derneği 14 Kasım 2014 Dünya Diyabet Günü dolayısı ile bir dizi ziyaret gerçekleştiriliyor. Yönetim kurulu üyelerimiz; Cumhurbaşkanı Sn. Derviş Eroğlu’nu, Meclis Başkanı Sn. Dr. Sibel Siber’i, Sağlık Bakanı Sn. Dr. Ahmet Gülle’yi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sn. Mehmet Harmancı’yı ve basın kuruluşlarını ziyaret ettiler.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü (DDG) etkinlikleri çerçevesinde randevulu ziyaretlerimiz devam ediyor.
    Diyabetin tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta büyük bir hızla yayılıyor olması, diyabetin tedavisinin süreklilik arz etmesi, kontrol altına alınamayan diyabetin komplikasyonlarının çok acı veren pahalı hastalıklar olması diyabete daha fazla önem verilmesini zorunlu kılıyor.
    Diyabet politikası oluşturulması için uğraş veren derneğimiz 14 Kasım DDG’nü fırsat bilip diyabete ve politikasının oluşturulması gerektiğine dikkat çekmek ve bu yolda paydaşlar bulup toplumun bütün kesimlerini bu hareketin içine çekmek amacı ile bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.