• 9 Ocak 2014 07:47

Lefkoşa Sohbet Toplantısı

Diyabet derneğinin yeni yılda ilk ‘Sohbet Toplantısı’ Lefkoşa’da gerçekleşti.
    “Diyabet bir hastalık değil, düzenlenmiş sağlıklı yaşam tarzıdır”.

Diyabet derneğinin yeni yılda ilk ‘Sohbet Toplantısı’ Lefkoşa’da gerçekleşti.
    “Diyabet bir hastalık değil, düzenlenmiş sağlıklı yaşam tarzıdır”.
    Göz kuruması ve göz tansiyonunun sebeplerinden birinin diyabet olduğunu söyleyen Kolan British Hospital’den Op. Dr. Erol Dülger; “Kontrolsüz diyabette göz kuruması ve göz içindeki sıvının dengesinin bozulması nedeniyle göz tansiyonu problemleri görülür” diyerek kontrolsüz diyabetin olası göz komplikasyonlarına dikkat çekti.
    Her ayın ilk Salı günü dernek binamızda üyelerimize ve diyabeti öğrenmek isteyen herkese bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısının Ocak 2014 ayındaki konuğu göz doktoru Operatör Dr. Erol Dülger oldu. “Diyabetin Göze Etkisi” konusunda konuşan Dr. Dülger; “40 yaşından sonra herkesin her yıl göz tansiyonu kontrolü yaptırmalıdır” diye konuştu.
    Sorulan sorular ve cevaplarla sohbet havasında geçen toplantıda Dr. Dülger diyabeti şöyle tanımladı. “Diyabet bir hastalık değil, düzenlenmiş sağlıklı yaşam tarzıdır”.