• 13 Kasım 2013 14:58

Dünya Diyabet Günü Ziyaretleri Başladı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kuzey Kıbrıs’ta da anlamına uygun çalışmalarla yaşatılıyor.
    Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu ziyaret eden Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri , diyabetin Kuzey Kıbrıs’ta hızla yayıldığına dikkat çektiler ve hükümetlere, bakanlara göre değişmeyecek bir diyabet politikasının “Devlet politikası” olarak yapılmasının önemini vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Diyabet Derneği’ni kabulünde diyabetin ve komplikasyonlarının önemine dikkat çekti. Diyabet Derneği’nin yaptığı çalışmaları izlediklerini ve çalışmalardan ötürü takdir ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, diyabet taramasının altını çizerek önemine dikkat çekti.
    Ziyarette konuşan dernek başkanı Caner Arca, Kuzey Kıbrıs’ta her yıl 5400 kişinin diyabet olduğunu ve bu kişilerin yarıdan fazlasının diyabet olduğunu bilmeden yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.
    Diyabetin çok pahalı bir hastalık olduğunu diğer ülkelerde yapılan araştırmalardan rakamlar vererek aktaran dernek başkanı, Diyabet Derneği’nin üç yıldır sürdürdüğü Diyabet Önlenebilir kampanyası ile yapıtıklarını aktardı ve yardımları için Cumhurbakanına teşekkür etti. Bu çalışmaların, bir plan dahilinde yapılacak programlardan oluşmasının çok daha yararlı ve etkili olacağının altını çizdi ve bu konuda Cumhurbaşkanlığının etkili olacağına inandıklarını belirtti.