• 4 Mart 2014 16:40

Diyabet Derneği Yönetim Kurulu Görev Bölümünü Yaptı

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği 1 Mart 2014 tarihinde 10. Dönem Genel Kurulunu büyük bir olgunluk içerisinde yaptı. Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarını seçti.
    Seçimden sonra konuşan eski başkan Caner Arca: “Diyabet Derneği kurumsallaşma yolunda önemli bir adım daha attı. Başkanlığın kimsenin tekelinde olmaması gerekir. Dernekte çalışmak için ille de başkan olmak gerekmez” diye konuştu. Arca; bu nedenle başkanlığa aday olmadığını, Oymacı başkanlığında yeni Yönetim Kurulu’nun başarılı olması için elinden gelen çabayı göstereceğinin altını çizdi.
    Yeni başkan Mustafa Oymacı, Yönetim Kurulundaki arkadaşlara teşekkür ederek; “Derneğimiz Genel kuruldan daha da güçlenerek çıktı. Yönetim Kurulu yeni arkadaşlarla daha da güçlendi. Çalışmalarımızla, projelerimizle üyelerimiz ve toplumumuz bunu görecek” dedi.

3 Mart 2014 akşamı ayrı ayrı kendi aralarında toplanan Kurullar görev bölümü yaptılar. Buna göre 2014-2015 döneminde;
    Mustafa Oymacı (Yönetim Kurulu Başkanı), Taner Morris (Genel Sekreter), Mustafa Bilgehan (Örgütlenme Sekreteri), Caner Arca (Eğitim Sekreteri), Ali Yıldırım (Mali Sekreter), Gülsün Rüstem (Sosyal Faaliyet Sekreteri), Ateş Farisoğlu (Basın Yayın Sekreteri), Yıldan Oymacı ve Mustafa Türk ise Faal Üye olarak görev yapacaklar.
    Toplantı sonrası konuşan eski başkan Caner Arca; “Diyabet Derneği kurumsallaşma yolunda önemli bir adım daha attı. Başkanlığın kimsenin tekelinde olmaması gerekir. Dernekte çalışmak için ille de başkan olmak gerekmez” diye konuştu. Arca; bu nedenle başkanlığa aday olmadığını, Oymacı başkanlığında yeni Yönetim Kurulu’nun başarılı olması için elinden gelen çabayı göstereceğinin altını çizdi.
    Yeni seçilen Denetim Kurulu üyeleri de kendi aralarında toplanarak görev bölümü yaptılar. Buna göre Hasan Ünvan (Başkan), Hasan Aktuğ (Raportör), Mehmet Beysoydan (Üye) ve Ahmet Tezcan Acaroğlu (yedek üye) oldular.
    Disiplin Kurulu’nda görev bölümü de şöyle oldu. Oğuz Özen (Başkan), Hasan Bozkan ve Neriman Doktoroğlu Üye, Döne Şahin ise yedek üye oldular.