• 30 Eylül 2013 12:03

Caner Arca' dan Basın Açıklaması

28 Eylül 2013 Cumartesi yapılan Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti.
    Tartışmaların yaşandığı Genel Kurul’da yeni tüzük oy kullanan 85 kişinin oyları ile kabul edildi.
    Bazı basın organlarında yayınlanan Kıbrıs Türk Diyabet Derneği (KTDD) Olağanüstü Genel Kurulunda tartışmalar çıktığı ve bu nedenle iptal edildiği haberi yanlış ve yangında mal kaçırma amacıyla oldu bitti ye getirilmeye çalışılan bir haberdir.

Genel kurulda tartışma çıktığı bir gerçektir. Ancak tartışma dernek yönetiminin tüzüğe uygun olarak oy kullanma hakkı olan kişilerin oy kullanabileceğine dair tavrına karşılık geçmiş yıllarda yönetim ve denetim kurullarında yer alan bazı kişilerin tüzüğe aykırı olarak birkaç katılımcının oy kullanmalarını istemesi üzerine çıktı.

Uzun bir süre divan başkanı seçilemedi. Daha sonra oylama yapılmadan divan başkan adaylarından birinin çekilmesi üzerine divan başkanlığına geçen Sayın Emete İmge tartışmaları çığırından çıkarmıştır.

Birkaç kez oylama yaptırıp Genel kurul üyelerinin yasal olmayan şekilde bazı kişilerin oy kullanmasını ret etmesine rağmen oylamayı geçerli saymamıştır. Bunun üzerine divan katipleri divan başkanının değiştirilmesi önerisini getirdiler. Bu öneri Genel Kurula sunuldu. kabul edildiği halde Sayın Emete İmge divandan kalkmadı ve Genel Kurulu kapattığını söyledi.

Katılan üyeler yemekten sonra toplantı salonunda Genel Kurul çalışmalarına devam ettiler. Yeniden divan seçimi yapıldı. Divan başkanı Sayın Hasan Unvan ile divan sekreterleri Sayın Yıldan Oymacı ve Mine Egemen oldular.

Taslak tüzük okunduktan sonra tartışıldı, öneriler ve eklemeler yapıldı. Daha sonra kapalı oylama ile oylandı ve kabul edildi.

121 kişinin kayıt yaptırdığı Genel kurulda 85 kişi oy kullandı ve kapalı yapılan oylamada 85 “evet” oyu ile yeni tüzük oylamaya katılanların oybirliği ile kabul edildi.

Yanlış ve yalan haberlere itibar edilmemesi ve gerçeklerin kamuoyuna iletilmesinin yararlı olacağına inanıyoruz.

Caner Arca
    KTDD Yönetim Kurulu (a)