• 6 Kasım 2014 16:14

AB Destekli Diyabet Derneği - Peace Players Ortak Projesi

Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın Desteklenmesi Projesi Tanıtım Çalışmaları Kapsamında Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti

Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın Desteklenmesi Projesi, PeacePlayers - Kıbrıs Derneği ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği işbirliğinde çalışmalarına başladı. PeacePlayers Kıbrıs tarafından yaklaşık sekiz yıldır yürütülen barış için basketbol programı, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin 1994’ten beri Kıbrıs’ta sağlığın ilerletilmesi konusundaki çabaları ile birleştirerek barış ve sağlıklı yaşam konseptine yepyeni bir boyuttan bakmayı hedefliyor. Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türklere yönelik sağlamış olduğu mali yardım paketi kapsamında açılan Sivil Toplum İş Başında IV. Hibe çerçevesinde fonlanan proje, Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi hedefi ile aktivetelerine başladı. Kasım ayı içerisinde resmi açılışı gerçekleştirilecek projenin tanıtım çalışmaları kapsamında Kıbrıs Türk Diaybet Derneği ve PeacePlayers- Kıbrıs’ı temsilen proje ekibi Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirildi.
    Görüşmede Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi Proje’sinin ortak çalışmalara imza atması ve işbirliğinin güçlendirilmesi hedefiyle görüş alışverişinde bulunuldu. Projenin açılış etkinliğinde yer alması için davet edilen Harmancı; görüşmede, projeyle işbirliği yapmaktan ve böyle bir amaca hizmet eden bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyacağını dile getirdi. Görüşmede projeyi temsilen açıklama yapan Proje Müdürü Jale Cablıbalık Oyuncu ise; “Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocukların barışın desteklenmesi ve iki toplumun karşılıklı önyargılarının azaltılması için basketbolun çok etkili bir araç olduğunu düşündüğünü belirterek, sağlıklı beslenme kapsamı ile çocukların ve ailelerinin farkındalıklarının arttırılmasının, kaliteli yaşamın kuşkusuz daha sağlıklı bir yaşam anlamına geleceğine” inandıklarını vurguladı.
    Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın Desteklenmesi Projesi, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs ortaklığında; Avrupa Birliği’nin sağladığı mali finansman ile yürütülüyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocukların biraraya gelerek basketbol aracılığıyla birbirlerine karşı duydukları önyargıların kırılması, güven, saygı, takım çalışması gibi becerilerin kazanılması yanısıra; sağlıklı beslenme müfredatının düzenli spor eksenininde geliştirilerek programda yer alan çocuk ve ailelerin farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor.