• 10 Kasım 2016 08:53

DÜNYA DİYABET GÜNÜ BASIN AÇIKLAMAMIZI RESEPSİYONLA PAYLAŞTIK

Her yıl bir aylık süre içinde çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Diyabet Günü” 8 Kasım 2016 tarihinde Kıbrıs Türk Diyabet Derneği lokalinde, saat 16:00’da gerçekleşen resepsiyon ile kutlandı.

Diyabet Derneği “Dünya Diyabet Gününü” kutladı.
    Resepsiyon Dernek Genel Sekreteri Dr Tomris Mahirel’in konuşması ile başladı. Ardından, Dernek Başkanı Sn. Caner Arca “Dünya Diyabet Günü” nedeniyle hazırlanana basın bildirisini, katılımcılarla ve basınla paylaştı. Rahatsızlığı nedeni ile törene katılamayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr Sibel Siber’in derneğe ulaştırdığı konuşması, dernek çalışanı Burcu Nesimoğlu tarafından okundu. Konuşmaların ardından Diyabet Derneği faaliyetleri ve televizyon spotlarından oluşan kısa bir film gösterimi gerçekleşti.
    Resepsiyonda, diyabetle ilgili sorunlar bir kez daha dile getirildi ve tüm toplum ve politika geliştiricilerinin diyabete çekilmesi amaçlandı.
    Güzel bir katılımla gerçekleşen resepsiyon, dernek gönüllülerinin hazırlamış oldukları ikramlar ile sona erdi.