• 3 Şubat 2015 07:42

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin “Hayata Tatlı Bir Bakış” Eğitim Etkinliği Tamamlandı.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin eğitim amaçlı Kolan British Hospital ile düzenlediği “Hayata Tatlı Bir Bakış” etkinliği Le Chateau Lambousa Hotel’de gerçekleşti.
    31 Ocak -1 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleşen 2 günlük etkinlikte, Kolan Hastanesi doktorları konuları ile ilgili konularda sunumlar yaptılar. Sunumlar sonunda bir masa etrafında toplanan Kolan Hastanesi doktorlarına katılımcılar diyabetle ve diyabetlerini kontrol ederken karşılaştıkları sorunlarla ilgili sorular sordular cevaplar aldılar.

KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ’NİN “HAYATA TATLI BİR BAKIŞ” EĞİTİM ETKİNLİĞİ TAMAMLANDI.
    Etkinlik ile ilgili Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Koordinatörü Caner Arca şunları söyledi
    21. yüzyıla girerken hızla gelişen teknolojin bizlere dağıttığı; hareketsiz bir yaşam ve bol enerjili gıdalarla beslenmeye dayalı bir yaşam biçimidir. Çalışma yaşamı ve sosyal yaşam bizler dayatılan bu yaşam tarzına uygun gelişmektedir. Bu yaşam biçimi, obezite ile birlikte, diyabet ve birçok hastalığın tetikleyici bir numaralı sebebi olmaktadır.
    Diyabetin yayılmasını önlemenin en önemli yolu bize dayatılan bu yaşam tarzına alternatif bir yaşam tarzı geliştirmek ve onu yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Bizlere dayatılan hareketsiz yaşam şekline karşı “hareketli” bir yaşam, bol enerjili yapay kimyasallarla dolu beslenme şekline karşı “doğru beslenme” bilinci ve sürekli sağlık kontrollerini geliştirip bunu yaşamımızın bir parçası haline getirmemiz gerekir.
    Bu eğitim etkinliğini projelendirir ve düzenlerken temel düşüncemiz buydu. Bu etkinlik derneğimiz ile Kolan Hastanesi tarafından Le Chateau Lambousa Hotelin desteği ile gerçekleştirildi. Bundan dolayı her iki kuruluşa da teşekkür ederim.
    Kolan British Hospital Başhekimi Op. Dr Harun Gülmez ise şöyle konuştu
    Tüm Dünyada ve Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı hastalıklar, sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde ülkeler ulusal sağlık planlamalarında diyabete yönelik özel önlem oluşturmaktadır. Unutulmaması gereken nokta, diyabetin komplikasyonları değil, önlenebilir olduğudur. Doğru beslenme, egzersiz var olduğu yaşam düzeni ile diyabet önlenebilir hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Amacımız sadece diyabet hastalarına değil ayni zamanda diyabet olmayan kişileri de bu hastalığa karşı bilinçlendirmek ve önlem almalarını sağlamaktır. Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ile oluşturduğumuz bu eğitim etkinliğinde derneğin konukları ile iki gün boyunca hem diyabetin tedavisi hem de önlenmesine yönelik neler yapılabileceğini konuştuk.