• 6 Ocak 2016 12:39

OCAK 2016 AYININ SOHBET TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Diyabet derneği 2016 yılında ilk sohbet toplantısını gerçekleştirdi.
    Konumuz, diyabetin önlenmesinde ve kontrol altına alınmasında olmazsa olmazımız olan “diyabet ve Egzersiz” idi.
    05 Ocak 2015 tarihinde Lefkoşa sohbet toplantısını dernek salonunda, oldukça geniş bir topluluğun katılımıyla gerçekleştiren Diyabet Derneğinin bu toplantıda konuğu DAÜ Sağlık bilimleri Fakültesi dekanı Fizyoterapist Prof. Dr. Mehtap Malkoç oldu.
    “Egzersiz” ile “hareketli yaşamın” farkını anlatmakla başlayan Malkoç, diyabetli bireylerin doktor kontrolünden sonra kendilerine uygun egzersiz programı uygulamalarının önemine işaret etti. Egzersiz yaparken nelerin önemli olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında da bilgiler veren Prof. Malkoç özellikle diyabetliler için egzersizin olmazsa olmaz olduğunu, diyabetin kontrolünde egzersizin artık tartışılmadığını çünkü diyabetik ilaçlar gibi gerekli olduğunun saptandığını söyledi.

Diyabet derneği 2016 yılında ilk sohbet toplantısını gerçekleştirdi.
    Video gösterileri ile bazı egzersizleri de izleten Malkoç; denge ve ısınma-soğuma egzersizleri ile ilgili bilgiler verdi. Sohbet sonrasında salonda toplananlara gevşeme hareketleri de yaptırdı.
    Sohbet toplantısına katılanlar toplantı sonrası memnuniyetlerini belirttiler.