• 4 Mart 2015 08:07

DİYABET DERNEĞİ LEFKOŞA SOHBET TOPLANTISI YAPILDI

3 Mart 2015 Salı akşamı dernek salonunda gerçekleştirilen sohbet toplantısının konuğu Nörolog Dr. İlker İpekdal oldu. Dr. İpekdal “Diyabet ve Sinir Sistemi” konusunu, Diyabetik Nöropatiler başlığı altında inceledi.

Sohbet toplantısında, kandaki şekeri insüline ihtiyaç duymadan kullanabilen organın beyin ve sinir sistemi olduğunu vurgulayan Dr. İpekdal, özellikle ince damarların yüksek şeker nedeni ile tıkanması sonucu oluşan sinir hasarlarının tüm organlarda hasar yaptığını söyledi.
    Konuşmasında beslenme kadar egzersizin de diyabeti kontrol etmede önemli olduğunu ve diyabet olunmaması için yaşamımızın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
    Karşılıklı sorular ve cevaplar şeklinde gerçekleşen sohbet toplantısı saat 18.15 de başladı 19:40 da sona erdi.