• 21 Mart 2014 15:34

Mağusa Kitle Toplantısı Yapıldı

pics/pics_etkinlik/ETKN_88026/0b101c74fb2a4b70b41dfc586d2a8238.jpg

Arca: “Diyabet, eğer hayat yolunda kolumuza girebilecekse ve o noktadan sonraki yolculuğumuzda hep beraber olacaksak, önümüzde iki yol vardır. Ya o bizi istediği yöne götürecek,- ki bunun sonu kalitesiz ve acılı bir yaşamdır-, ya da onu biz yönlendireceğiz ve kaliteli, sağlıklı bir yaşamımız olacak. Bunun için yapılması gereken; onu iyi tanımak, davranışlarını, huyunu suyunu bilmek ve ona göre davranmaktır.”

20 Mart 2014 tarihinde saat 17:30 da MAGEM salonu-Mağusa’da gerçekleştirilen kitle toplantısına katılanların kan şekerlerine bakıldı ve Diyabetin Yönetilmesinin önemi anlatıldı. Dernek Eğitim Sekreteri Caner Arca sunumunda; “Diyabet, eğer hayat yolunda kolumuza girebilecekse ve o noktadan sonraki yolculuğumuzda hep beraber olacaksak, önümüzde iki yol vardır. Ya o bizi istediği yöne götürecek,- ki bunun sonu kalitesiz ve acılı bir yaşamdır-, ya da onu biz yönlendireceğiz ve kaliteli, sağlıklı bir yaşamımız olacak. Bunun için yapılması gereken; onu iyi tanımak, davranışlarını, huyunu suyunu bilmek ve ona göre davranmaktır” diyerek diyabetin yönetilmesinin önemine dikkat çekti.
    Katılımcılar, Mağusa bölgesinde “Diyabet Okulu” programının uygulanması için girişimde bulundular. Bilgi almak ve yazılmak isteyenler 2236115 numaralı telefonla derneğimize müracaat edip isimlerini yazdırabilirler.
    Toplantının ikinci bölüminde derneğin kurumsallaşmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar kurumsallaşmanın yapılması gerektiği konusunda olumlu konuşarak çalışmaların yapılmasını teşvik ettiler.