• 26 Kasım 2013 08:28

K.T Diyabet Derneği ve İskele Sahil Lions Kulubü Ortak Etkinliği

pics/pics_etkinlik/ETKN_83611/18d280c2a8c08c3e332baa3524ec42e6.jpg

Dernek başkanı Arca: “Tedavi edici hekimlikte para var ama koruyucu hekimlikte para yok. Bu nedenle koruyucu hekimlik çalışmaları alanında nerede ise hiçbir şey yapılmıyor.”

Etkinlik İskele AKM’de gerçekleşti. Etkinlikte; “Diyabet – Ne yapmalı?” konusu işlendi...
    26 Kasım 2013 Salı akşamı İskele AKM’de gerçekleştirilen etkinliğe Mağusa Kale Lions Kulübü’nden de destek geldi. 18:30 da başlayan etkinlik saat 20:00 de sona erdi. İlgi ile izlenen etkinlikte 50 kadar katılımcı çeşitli soru ve katkılarla toplantıya çeşni kattılar.
    Toplantıda diyabetin yaygınlığı, dünyada ve Kuzey Kıbrıs'ta hızlı yayılmaya neden olan sebepler, diyabetin ne olduğu ve yaşam tarzı değişikliği ile diyabetin kontrol altına alınabileceği, diyabet riski taşıyanların diyabet olmadan uzun yıllar yaşayabilecekleri anlatıldı ve yaşam tarzı değişikliğinde nelerin yapılması gerektiği üzerinde duruldu.
    Birbuçuk saat süren etkinlik öncesinde Diyabet Derneği katılımcılara “Diyabet bülteni, Gençliğin Beslenme Rehberi kitapçığı ve Dernek Broşürü”nü dağıttı.