• 2 Kasım 2014 16:12

“DİYABET ÖNLENEBİLİR” PROJESİNİN 5 YILI KAMUOYUNA ANLATILDI

pics/pics_etkinlik/ETKN_81871/c6771c18ca6e1a3a5dbd03752e18ee46.jpg

1 Kasım 2014 Cumartesi günü Arkın Palm Beach Otel’de Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı ve resepsiyonda Kampanya süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“DİYABET ÖNLENEBİLİR” PROJESİNİN 5 YILI KAMUOYUNA ANLATILDI

1 Kasım 2014 Cumartesi günü Arkın Palm Beach Otel’de Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı ve resepsiyonda, 2010 yılı başında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kıbrıs Türk Diyabet Derneği tarafından hayata geçirilen kampanyada yapılanlar basına anlatılmazdan önce derneğimiz hakkında bilgilerin, yaptığı çalışmaların ve kampanya sırasında yerleşim yerlerinde, okullarda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik çalışmaları içeren sinevizyon gösterisi izlendi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mustafa Oymacı, diyabetle ilgili bir devlet politikası olması ve bunun değişen hükümet veya bakanlara göre değişmemesi gerektiğini belirterek, derneğimizin “Diyabet Önlenebilir” kampanyasını bu görüş ve beklenti ile gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Dernek koordinatörü Caner Arca’nın kampanyanın nedenlerini, hedeflerini ve yapılan çalışmalarda varılan sonuçları sunduğu konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu katılımcılara yaptığı konuşmasında, diyabetin önemine dikkat çekerek derneğin diyabet ile ilgili çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından bu güne kadar kampanya çalışmalarında destek olan belediye başkanları ile dernek adına başkan Mustafa Oymacı’ya ve Caner Arca’ya Cumhurbaşkanı tarafından plâketleri verildi. Daha sonra resepsiyona geçildi.