• 14 Nisan 2014 08:25

Diyabet Derneği ve Lapta Belediyesi Ortak Eğitim Etkinliği Gerçekleşti

pics/pics_etkinlik/ETKN_29246/721725be83ea1a5e157607bca2a4150d.jpg

Diyabet Derneği, 11 Nisan 2014 Cuma akşam üzeri Lapta Belediyesi katkılarıyla ‘Kitle Eğitim Toplantısı’ gerçekleştirdi. Yavuzlar lisesi salonunda toplanan diyabetli ve diyabetli yakınlarına önce Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Sav; “Diyabette dikkat edilecek konular” hakkında bilgi verdi. Diyabetin risklerini ve bunlarla nasıl baş edebileceği anlatan Dr. Hasan Sav, bu konuda başarılı olunursa diyabetin kontrol altına alınabileceğinin, eğer diyabet değilsek diyabet olmayı uzun yıllar sonrasına aktarabileceği veya hiç diyabet olmayacağımızın altını çizdi.
    Daha sonra Uzman Hemşire Aynur Baykal diyabetlinin kendi kendini nasıl takip edebileceği konularında bilgiler verdi ve vücut bakımının öneminin altını çizdi.