• 6 Kasım 2014 12:18

LEFKOŞA SOHBET TOPLANTISI ÇOK GÜZEL GEÇTİ

pics/pics_etkinlik/ETKN_25405/f951276c55b460920c55789099e250da.jpg

Sohbet toplantısında konuğumuz Dr. Zafer Topukçu diyabete ve tükettiğimiz birçok besin maddesinde neler olduğu ile ilgili bilgiler vererek kontrolsüz diyabetin cinselliğe etkisi konusunda konuştu.

4 Kasım 2014 Salı günü dernek salonunda gerçekleştirdiğimiz sohbet toplantısına katılımcılar salonu doldurdu.
    Katılımcılara toplantı başlangıcında derneğin yakın geçmişte yaptığı etkinlikler hakkında bilgi verildi ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında katılımcıların görüşleri alındı.
    Zafer Topukcu’nun konuşması ilgi ile izlendi. Topukcu’nun değindiği belli başlı konular şöyle:
    • Doktor öncelikle diyabetin ne olduğunu ve tedavi yöntemlerini anlatı.
    • Diyet ürünlerin zararlarından bahsetti. Şekeri sıfır diye içtiğimiz zero kolanın içinde bile 1 teneke kutuda 55 ml tuz olduğunu ve tadlandırıcı olarak kullanılan fruktoz tozunun daha zararlı olduğunu sadece metabolizmayı kandırarak bile verebileceği zararları anlattı.
    • Fruktoz şurubunun (WHO) Dünya Sağlık Örgütünce en fazla %4 oranında olması yönünde telkinleri olduğu halde, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta %15 olduğunu ve zararını bile bile azaltılmaya gidilmediğinden bahsetti.
    • Sadece diyet veya zero kolaların Otizm, parkinson ve alzeymar da %10 artış yarattığından bahsetti.
    • Vücudumuza almış olduğumuz kafeinin zararlarından bahsetti. Kafein vücudumuzda olan temiz suyu (idrar sökücü özelliği ile) dışarı attığından bahsetti.
    • Kronik böbrek hastalıklarından ve tedavisinden bahsetti. Böbreğimizin hasar görüp görmediğini bizimde hesaplayabilmemiz için bize förmül verdi. (140 - yaşımız x vücut ağırlığımız / 72 x serum creatinin değeri= %95 veya 96 hassasiyetle böbrek çalışması için çıkan rakamın 75-80 arası olması gerektiğinden bahsetti.
    • 75 ‘in altında çıkarsa böbreğimiz hasar görmeye başlamıştır demek.
    • Cinsellikle ilgili tedavi yöntemlerinden bahsetti.
    • Öncelikle ilaç tedavisinden, Şok tedavisinden ve son olarak da protez tedavisinden bahsetti.
    • Tip 2 diyabetin ve kanser hastalıklarının tedavi edilebilecek bir rahatsızlık olduğunu Dr.Marks Gerson’un tedavi yöntemini bulduğunu arkadaşı Dr.Albert Swaytzer’in üzerinde denediğini fakat onu zehirleyip kitaplarının imha edildiğini ölmediğini ve kitabı tekrar yazdığını fakat 2 yıl sonra öldüğünü anlattı. Sorulan sorular üzerine Dr. Bu yöntemlerin hap sanayisi için batma noktası olduğunu ve işlerine gelmediği için tedavi yöntemlerini ortadan kaldırdıklarını anlattı.