• 20 Kasım 2014 07:46

Kıbrıs'ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi (Promoting Peace ane Wellness in Cyprus) AÇILIŞ TÖRENİ

Barış ve Sağlık için Harekete Geç!
    Bizler, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve PeacePlayers Kıbrıs olarak; Kıbrıs’ta barışın ve sağlığın ilerletilmesi için bir adım attık. Sizin de bizlerle harekete geçmenizi istiyoruz. Nasıl ki “beraber oynayan çocuklar, beraber yaşamayı öğrenebilirler”; “sağlıklı bir yaşamı seçen bireyler de, sağlıklı karar verebilirler” dedik.

Barış ve Sağlık için Harekete Geç!
    Beraber oynayan çocuklarımıza birbirini anlamanın, güvenmenin ve işbirliğinin anlamını öğretmek ve onlarla öğrenmek için, inanç ve azimle çıktığımız yolda; sağlığımız için atmamız gereken adımları farkettik. Bugün olmazsa, yarın olmaz; sağlık olmazsa, gelecek olmaz. İşte bu nedenle “basketbol”, güven ve anlayışla; “barış”, sağlıklı yaşam felsefesiyle yeniden şekilleniyor.
    Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, PeacePlayers Kıbrıs ortaklığında “Barışın ve Sağlığın Kıbrıs’ta İlerletilmesi” hedefiyle Avrupa Birliği’nin desteğiyle bir proje başlattık. Avrupa Birliği’nin, Kıbrıslı Türklere yönelik sağlamış olduğu mali yardım paketi kapsamında açılan Sivil Toplum İş Başında IV. Hibe çerçevesinde fonlanan projemiz,
    - Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki diyaloğun geliştirilmesi, tektipleştirme ve önyargının azaltılması,
    - Eğitmenlerin sağlıklı yaşam felsefesini yaymak ve uzlaşımı geliştirmek için sporu kullanmaları;
    - Gençlerin, daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha barışçıl bir yaşam sürmelerini sağlayacak tercihleri yapmaları için gerekli becerilerle donatılabilmeleri hedefleriyle sürdürülecek.

Bu hedefler doğrultusunda üç yıl boyunca;
    - Barışın inşa edilmesi felsefesiyle hazırlanan bir Sağlıklı Yaşam Müfredatı hazırlanacak;
    - Basketbol Eğitmenleri için müfredatı öğretme stratejisi geliştirilecek;
    - İki toplumlu yeni bir gençlik spor ligi oluşturulacak;
    - Genç Liderler Gelişim Programı geliştirilecek;
    - Üç yıl içerisinde tutum, davranış ve fiziksel değişimi inceleyecek bir araştırma gerçekleştirilecek;
    - Bir savunuculuk stratejisi tasarlanıp uygulanacaktır.

Bizler barış ve sağlık için harekete geçtik. Sizlerin de bizlerle harekete geçmesini bekliyoruz.
    Bu doğrultuda, 24 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 16.00-18.00 arası, ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştireceğimiz açılış etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
    Saygılarımızla,

Jale Canlıbalık Oyuncu