• 8 Temmuz 2013 09:53

FOGEM’den anlamlı bir etkinlik

FOGEM Diyabet Derneği yararına 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü Dereboyu'nda saat 18’de başlayan ve gece saat 22’ye kadar süren etkinlik düzenledi.

“FOGEM iLE YAZ BEMBEYAZ” sloganı ile geçen yıl Diyabet Derneği yararına “diyabetin kontrolünde yürüyüşün önemine dikkat çekmek amacıyla” etkinlik düzenleyen FOGEM, bu yıl da yürüyüş ve bisiklet kullanarak aynı amaca yine dikkat çekti.
    Etkinlik bir şölen havasında Kumsal Parkı’nın Dereboyu kısmında başladı. Saat 18:00 gibi toplanan kalabalık beyazlar giyinmişti. Çocuklar, gençler, yetişkinler ve anne babaları, bisiklet turunun ardından yürüyüşe geçtiler. Derneğimiz de kortejde yerini aldı. Çocukların ellerinde diyabete dikkat çeken pankartların olması güzel ve anlamlıydı.
    Beer Garden’da toplanıldıktan sonra eğlence başladı. Önce Diyabet Derneği korosu türküler çağırdı daha sonra da etkinliğe katılan herkes oyunlar oynadılar, eğlenceli yarışmalar düzenlediler.
    Etkinliğe katılanlar neşe içinde Lefkoşa’nın serin gecelerinden birinin tadını çıkardılar.