• 21 Haziran 2013 11:02

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Diyabet Derneği’nin anlamlı bir işbirliği

“Diyabet önlenebilir” kampanyası çalışmalarında bir adım daha...
    Lefkoşa Türk Belediyesi 21 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ile belediye personeline yönelik “Diyabet Önlenebilir” kampanyası kapsamında bir eğitim semineri dizisi düzenledi.

Gruplar halinde altı gün olarak düzenlenen eğitim çalışmasında Diyabet Derneği başkanı Caner Arca diyabetin tanımı,risk faktörleri,diyabetle mücadele ve diyabetle kaliteli yaşam bilincinin kazandırılması gibi konularda belediye personeline bilgi aktarırken, katılımcıların tokluk kan şekeri kontrolü de yapıldı.
    21 Haziran’da başlanılan bilgilendirme semineri içerisinde yemek sponsoru olan Metropol Süpermarket ve içecek sponsoru olan Koop Süt tarafından katılımcılara sağlıklı ve doğru beslenmeye uygun besinler dağıtıldı. İki saat sonra da tokluk kan şekerlerine bakıldı.
    Diyabet Derneği başkanı Arca, diyabetin sorunlarını belediye personeline anlatma fırsatı yarattığı için LTB başkan ve idarecilerine teşekkür etti ve tüm vatandaşların diyabetle ilgili detaylı bilgilere www.kibrisdiyabetdernegi.com adresinden kolayca ulaşabileceklerini belirtti.