• 24 Temmuz 2017 10:26

DİYABETLE KALİTELİ YAŞAM YAZ KAMPI GERÇEKLEŞTİ

Diyabet Derneği, Diyabetle Kaliteli Yaşam Yaz Kampını gerçekleştirdi

Kıbrıs Türk Diyabet Derneğinin her yıl düzenlemiş olduğu Kaliteli Yaşam Yaz Kampı yapıldı. 18 Haziranda Salamis Bay Conti Resort Hotel'de başlayan diyabet kampı 23 Haziranda sona erdi.

Diyabet Derneği, Diyabetle Kaliteli Yaşam Yaz Kampını gerçekleştirdi

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin her yıl düzenlemiş olduğu Kaliteli Yaşam Yaz Kampı yapıldı. 18 Haziranda Salamis Bay Conti Resort Hotelde başlayan diyabet kampı 23 Haziranda sona erdi.
    Çeşitli eğlenceli sosyal aktiviteler yanında eğitimlerle dolu dolu yaşanan kampımızda bugüne kadar Prof. Dr. Tamer Yılmaz ‘Beslenmenin Felsefesi’, Uz.Dyt.Safir Sorakın ‘Mücize Besin Var mı ?’, Ayak Bakım Uzmanı Georgios Poullos ‘Diyabet ve Ayak bakımı’, Opr.Dr.Harun Gülmez ‘Diyabet ve Kalbimiz’, Uz. Dr. Hasan Sav “Hipoglisemi Şişmanlatır mı?”, Uz. Fizyoterapist İlker Yatar ise “Sağlık İçin Egzersiz” konularında konuştular.
    Kampta ayrıca HbA1C testi ve Uz.Dr.Savaş Baydar tarafından göz dibi kontrolü yapıldı. Açlık ve tokluk şeker kontrolleri yapılarak şeker kontrolünün önemi ve uygulanmasının yapılması gerektiğine dikkat çekti..
    Sabah yürüyüşlerinin ve çimlerde gevşeme hareketlerinin yapıldığı kampta her gece eğlenceli oyunlarla neşeli saatler geçirildi. Toplu fotoğraf ve video çekimleri yapıldı.
    Deniz, havuzdan, eğitimlerden ve sosyal faaliyetlerden yararlanan katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdiler.
    Kampın son günü katılımcılara katılım belgeleri verildi.