• 13 Temmuz 2015 14:30

DİYABETLE KALİTELİ YAŞAM YAZ KAMPI TAMAMLANDI

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin her yıl düzenlediği “Diyabetle Kaliteli Yaşam Yaz Kampı” tamamlandı.
    Diyabetle ilgili bilgiler alarak diyabeti kontrol altına almak isteyen herkesin katılabildiği Diyabetle Kaliteli Yaşam Yaz Kampı bu yıl 5-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında Salamis Bay Conti Resort Hotel’de yapıldı.

5 Temmuz günü girişleri yapılan katılımcılar ikinci gün sabahı açlık kan şekerlerine baktırdılar ve daha sonra üç aylık şeker tahlilleri için (HbA1c) kan verdiler. Mağusa Devlet Hastanesinden gelen hemşireler kan örneklerini aldılar ve tahlil için hemen hastaneye götürdüler.
    Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin hazırladığı kamp programında eğitim, egzersiz, eğlence konuları titiz bir çalışmayla yerleştirildi. Özellikle eğitimler; diyabetlilerin toplumsal uyum ve bilinçlerini artıracak konulara yer verilerek programlanmıştır.
    Dört doktor, dört diyetisyen, bir psikolog ve diyabet eğitim hemşiresinin diyabetle ilgili bilgiler verdiği kampta sabahları kahvaltı sonrası toplu yürüyüşler, toplu kültür-fizik hareketleri yaptılar. Açlık ve tokluk kan şekerlerinin ölçüldüğü kampta HbA1c’si en uygun olan diyabetliye hediye verildi.
    Akşam yemekleri sonrası birlikte eğlenilen sosyal içerikli etkinlikler yapıldı. Kamp öncesi ve sonrası değerlendirme testleri çözüldü.
    Beş gece altı gün sürecek kampta son gün katılımcılara katılım belgeleri verildi. Ayrılık saatinde duygulu anlar da yaşandı