• 5 Kasım 2013 11:50

Sağlık Bakanlığı – Diyabet Derneği Ortak Basın Toplantısı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeni ile Kasım ayı içinde yapılacak etkinliklere Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle destek verdi.
    Kuzey kıbrıs’ta ilk kez bir Sağlık Bakanı Diyabet Derneğini çağırıp 14 kasım Dünya Diyabet Günü etkinliklerinde birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Bu amaçla bir araya gelen yetkililerin hazırladıkları program bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün çeşitli etkinliklerle anlamına uygun kutlanması amacıyla; diyabete ve diyabetin komplikasyonlarına dikkat çekmek, diyabetin önlenmesine yönelik yapılması gerekenlerin öne çıkarılmaya çalışıldığı etkinlikler programının açıklandığı, ortak basın toplantısı yaptılar.
    5 Kasım, 2013 Salı günü saat 10:00 da Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında diyabetin önemine dikkat çeken dernek başkanı Caner Arca, istatistikler vererek diyabetin dünyada ve Kuzey Kıbrıs’ta yaygınlığını, diyabetlilerin yarısının diyabetli olduklarını bilmeden yaşadıklarını, yapılan maliyet araştırmalarından örnekler vererek diyabetin kişiler ve devletler üzerinde ne büyük bir yük olduğunun altını çizdi.
    Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle de konuşmasında, yakın bir tarihte bazı projeleri olduğunu, diyabetin önlenmesine, risk grubunda bulunanların tarama yapılarak erken tanı konmasına yönelik proje geliştireceklerini ve uygulayacaklarını söyledi.