• 17 Temmuz 2013 15:41

Diyabet Derneği Güzelyurt’ ta

Diyabet Derneği’nin Güzelyurt’ta AKM’de gerçekleştirdiği eğitim ve örgütlenme etkinliği ilgi çekti.
    16 Temmuz 2013 Salı günü saat 18.00 de başlayıp 20:00 de sonuçlanan etkinlik 65 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Diyabetle ilgili bilgilerin verildiği toplantı 2 bölüm halinde gerçekleştirildi.

Programın birinci bölümünde; diyabeti tanımanın önemi vurgulandı. Diyabetin tanımı yapıldı. Tipleri hakkında bilgi verildi. Diyabetin kontrol altına alınmasının önemi ve alınamasa neler olabileceği anlatıldı ve yaşam biçimi değişikliğinin gerekliliği vurgulandı.

İkinci bölümünde ise; örgütlenmenin önemi anlatıldı. Şu anki tüzükte nelerin eksik, nelerin farklı yorumlara neden olduğu ve artık var olan tüzüğün dernek çalışmalarına dar geldiği anlatıldı. Güzelyurt'ta şubeleşmek istediği ama bu tüzüğün bu konuda nasıl olabileceği ile ilgili herhangi bir maddesi bulunmadığı vurgulandı. Görüş ve önerileri istendi.

Etkinlik sonrası katılımcıların kan şekerlerine de bakıldı.