• 2 Mayıs 2015 21:09

DİYABET ATÖLYESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği işbirliğinde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi katkıları ile Diyabet Atölyesi 38 kişilik katılım 8 kişilik ekiple gerçekleştirildi.

Derneğimiz başkanı Mustafa Oymacı’nın açılış ve hoş geldiniz konuşması ardından program gereği Caner Arca “Diyabet ve Ben” ismi altında diyabetin ne olduğu, neden kontrol altında tutulması ve bunun için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Uz. Dyt. Seray Kabaran’ın “Sağlıklı Beslenme ve Diyabetin Önemi” konusunda yaptığı sunum ardından Dr. Dyt. Ceren Gezer “Obezite ve Diyabet“ arasındaki ilişkiden söz etti. Uz. Dyt. Hidayet Ağören’in “Tıbbi Beslenme Tedavisi “ hakkında yaptığı sunumdan sonra Tower Restoran’da birlikte öğle yemeği yendi.
    Öğle sonrası program Dyt. Gökçe Mohaç’ın “Yapay Tatlandırıcılar ve Diyabetik Ürünlerin Kullanımı” konulu sunumu ile başladı. Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un “Kan Şekeri Kontrolünde Fiziksel Aktivitenin Önemi” konusunu anlatması sonrası Dyt. Gözde Akburan “ Sağlıklı Pişirme Teknikleri ve Etiket Okuma Alışkanlığının Önemi” konusunu anlattı. Günün son konusu “Kan Şekeri Kontrolünde Doğrular ve Yanlışları Vakalarla Tartışalım” konusunu Dyt. Tuğçe Cumaoğlu anlattı.
    Katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesi ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
    Toplantıya katılanlar dağılırken beğenilerini dile getirdiler.