• 9 Aralık 2014 08:37

Paşaköy’de Diyabeti Konuştuk

Bu bizlerin sorumluluğudur. Doktorun, diyetisyenin verdikleri ilaç ve bilgiler diyabetlilerin ‘diyabeti kontrol altına almada’ yardımcıları olduğunu ancak diyabeti doktor veya diyetisyenin değil kendileri kontrol edebilirler.

PAŞAKÖY’DE DİYABETİ KONUŞTUK
    Paşaköy Belediyesi ve Diyetisyen Çilem Bolayır’ın katkıları ile Paşaköy Ahşap Salon’da yapılan toplantıda diyabet ve diyabetlinin yapması gerekenler konuşuldu. Diyabetlinin beslenmesi konusunda Diyetisyen Çilem Bolayır bilgiler verdi.
    8 Aralık 2014 Salı akşamı gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Habil Tülücü açılış konuşmasında bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti ve devam etmesi gerektiğini belirtti.
    “Diyabet ve Ben” konulu sunumunda dernek koordinatörü Caner Arca, diyabetlilerin hakları ama bu haklar yanında diyabetlilerin sorumlulukları da olduğunu vurguladı. Doktorun, diyetisyenin verdikleri ilaç ve bilgiler diyabetlilerin ‘diyabeti kontrol altına almada’ yardımcıları olduğunu ancak diyabeti doktor veya diyetisyenin değil kendilerinin kontrol ettiklerini söyledi. “Bu bizlerin sorumluluğudur, bu nedenle diyabeti, doğru beslenmenin kurallarını, ilaçlarımızı nasıl ve ne zaman ve neden kullanacağımızı bilmemiz gerekir. Ancak yetmez, yaşam tarzımızı da değiştirmemiz, hareketli bir yaşamımız, düzenli uyku düzenimiz, yemeği ne kadar yiyeceğimiz yanında nasıl sağlıklı pişirileceğini de bilmemiz ve uygulamamız gerekir” dedi.
    Toplantı öncesi katılımcıların kan şekerlerine de bakıldı.