• 16 Kasım 2014 09:14

SAĞLIK BAKANI AHMET GÜLLE DİYABET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

pics/pics_etkinlik/ETKN_8912/5da121184d1545fbfdc7c9fc1edf2e4c.jpg

Diyabet Merkezinde yapılan iyileştirme çalışmalarını yerinde izleyen Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Baş Hekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Dr. Hasan Sav, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Yönetim Kurulu diğer konuklarla merkezi dolaşarak bilgi aldı.

SAĞLIK BAKANI AHMET GÜLLE DİYABET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
    Basına yaptığı açıklamada; Diyabet Merkezi’nin daha çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalar yaptıklarını ve en son 2008 yılında gerçekleştirilen diyabet taraması çalışmalarının tekrardan yapılarak güncelleştirileceğini, bu nedenle çalışmaları başlattıklarını vurguladı. Obezitenin bir hastalık olarak çok küçük yaşlara indiğini, bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak sağlıksız beslenme alışkanlıklarının önüne geçilmesi için çalışma yürüttüğünü belirtti ve “Bu çalışmalar gelişerek devam edecektir” dedi.
    Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı da konuşmasında Bakan Gülle’ye ve ekibine teşekkür etti ve haftada iki gün de olsa bir uzman Psikoloğun Diyabet Merkezi’nde görevlendirilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Diyabetlilerin yaşam kalitelerini yükseltecek yönde atılacak her adımı destekleyeceklerini söyledi.