• 4 Kasım 2017 07:52

ÖNEMLİ BİR İŞ: DOĞRU BESLENME

Derneğimiz ile Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi katkılarıyla gerçekleşen Önemli Bir İş: Doğru Beslenme temalı eğitim etkinliği büyük bir kalabalıkla gerçekleşti. Konferanslar ve Uzmanına Danış: Sorularla Beslenme bölümleriyle gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Diyabet Vakfından vakıf başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz ve başkan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kaya da katıldılar.

Açılış töreninde Diyabet Derneği başkanı Caner Arca, Prof. Dr. Temel Yılmaz, YDÜ Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber konuşma yaptılar. açılış konuşmasında Prof. Dr. Temel Yılmaz, Uluslararası Diyabet Federasyonunun 2017 yılı teması "Diyabet ve kadın" konusuna değinerek örneklerle yaşamın her alanında diyabete yönelik olarak kadının aldığı sorumluluklara değindi ve diyabetin önlenmesinde kadının yerini anlattı.
    Açılış töreni sonrası sonrası konferanslara geçildi. Açılış konferansında Prof. Dr. Ahmet Kaya; "Diyabet Fırtınası" konulu sunumunda diyabetin süreç içerisinde gelişme hızının nasıl arttığını rakamlarla anlattı ve önlenmesine yönelik neler yapılabileceği noktalara ışık tuttu.
    Diyabette Doğru Beslenme konusunda Uz. Diyetisyen Serpil Özsoy, Diyabetin Kontrolünde Yanlış Etkiler konusunda dernek başkanı Caner Arca ve Diyabette Kan Şekeri Ölçümü konusunda da Uz. Dr. Hasan Sav konuşmalar yaptılar.
    Dr. Tomris Mahirel'in (dernek genel sekreteri) yönettiği "Uzmanına Danış: Sorularla Beslenme" konusunda Yard. Doç. Dr. Serap Soytaç İnançlı, Uz. Dr. Umut Maraşuna ve Uz. Diyetisyen Serpil Özsoy soruları cevaplayıp yorumlarını yaptılar.
    Kalabalık bir topluluğun izlediği etkinlik sonrası katılımcılara katılım sertifikaları verildi.