• 22 Mart 2018 09:27

TİP 1 DİYABETLİLERE DUYURU

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile bir taraftan diyabetin kontrolünde kullanılan insülinlerin öte taraftan kendi kendini takipte kullanılan aletlerin gelişmesi yönünde etkin ve hızlı gelişmeler olmaktadır.
    Yeni yönetim kurulumuz çalışmalarında üyelerimizin talepleri ve gereksinimleri doğrultusunda kararlar üretip hayata geçirebilmesi için sizlerin görüş ve önerilerinize ihtiyaç duymaktadır.
    Bu nedenle 12.04.2018 Perşembe günü saat 18:00 de sizleri ağırlamak istiyoruz. Katılımcı sayısını bilmemiz toplantı salonu konusunda işleri kolaylaştıracağından katılabilecek olanların en geç 06.04.2018 Cuma gününe kadar 0548 859 5001 numaralı telefona kısa mesaj (SMS) yolu ile bildirmeleri gerekecektir. Salon saptandıktan sonra face book sayfamızda yayımlanacak ve gelen kısa mesajlara cevap olarak dönülecektir.

Tip 1 diyabetlilerin dikkatine

Derneğimiz 16. Olağan Genel Kurulunu yapmış, yeni yönetim kurulumuzu seçmiş ve Yönetim Kurulu kendi içinde görev bölümünü gerçekleştirmiştir.

Özellikle Tip 1 diyabetliler için kan şekeri ölçümünün zamanında (sık aralarla) yapılması ve ona göre beslenmelerini düzenlemeleriyle kan şekerinin dengelenmeye çalışılması, bir taraftan yaşamı kolaylaştırırken öte taraftan da bazı sorunları beraberinde getirebilmektedir. Örneğin; insülin pompaları kullanımı dikkat edilmezse obeziteye neden olabilmektedir.

Teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde faydalanmak gerekmektedir. Bu hakkımızdır. Beş dakikalık aralarla kan şekerini ölçen ve gerektiğinde insülin gerektiğinde de (şeker düşmesine karşın) glukagon salgılayan pompalar geliştirilmektedir. Öte yandan ülkemizde kalitesiz, markası bile belli olmayan şeker ölçüm ciharları, enjektöre eğri bağlanan, deliği bile olmayan insülün iğneleri kullanılmaktadır.

Konuların tartışılması ve derneğimizin bu konularla ilgili çalışma programı hazırlanması için sizlerin görüş, öneri ve yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayız.

Katılacağınızı umut eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    Saygılarımla,
    Caner Arca